106.nl - Nederlandse Peugeot 106 club

Ga terug   106.nl - Nederlandse Peugeot 106 club > Tuning & Styling > In Car Entertainment
In Car Entertainment Hier kun je terecht met al je vragen en problemen met betrekking tot audio en video in je auto.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  (#1) Oud
michello
Guest
 
Berichten: n/a
11-05-2006, 14:49

Misschien tijd voor een extra sticky om voor de car-audioleken onder ons om toch het een en ander te verduidelijken, ik hoop dat jullie hier wat aan hebben
Toelichting:

Remote aansluiting:
Om er voor te zorgen dat je versterkers aan gaan op het moment dat je Headunit (HU) inschakelt hebben we een remote aansluiting nodig.
De meeste Tulpkabels (RCA) zijn voorzien van een dun draadje, hier moet je de remote vanaf de connector die op je HU zit op aansluiten. Het uiteinde van de remote kabel maak je vast aan de remote (REM) van de versterker. Gebruik je meer versterkers kan je de remote gewoon doorlussen. (zie aansluitschema)

Tip: bij het gebruik van meerdere versterkers is een dikkere remote kabel aan te raden.

Voedingskabels & zekeringen
Leg de voedingkabel via de linker kant van de auto naar achteren en zorg dat de zekering aan de kant van de accu bevind.
Zorg ervoor dat je voldoende dikke voedingskabels gebruikt, dus let van te voren goed op hoeveel vermogen je gaat gebruiken. Op de verpakking staat vaak wel tot hoeveel vermogen je de kabels kan gebruiken.
De massa kabel dient even dik te zijn als de plus kabel.
Zorg voor een juiste afzekering van de kabels, check de zekerings waardes van de versterkers om dat te bepalen, zorg dat je voor iets lichtere/ krappere zekeringen dan op de versterkers zitten. De hoofdzekering wordt de som van zekering 2 en 3 en dan ietsjes kleiner. Deze zal er dan het eerste doorgaan bij overspanning.
? Zekering 2 en 3 (op de afbeelding) zijn niet perse nodig als je versterkers goed zichtbaar aan de buitenzijde zijn afgezekerd.
? Ipv een verdeelblok kan je ook een extra voedingskabel vanaf de accu trekken.

RCA kabels & Pre outs:
Leg de RCA (Ook Tulp of Clinch kabels genoemd) langs de rechterzijde van de auto en probeer ze uit de buurt van de voedingskabels te houden om storing (dynamoruis) te voorkomen. Zorg ook voor goede afgeschermde kabels.
Heeft je HU maar 1 of 2 ?paar? pre-outs dan kan je vaak toch meerdere versterkers mee aansluiten door de versterkers onderling met elkaar door te verbinden. Je kan de OUTPUT van een versterker gebruiken voor de INPUT van de volgende versterker. Dit is echt niet de Ideale manier want je kunt dan niet volledig alles instellen (bv. fader) met de HU.
Als je Maar 1 paar pre outs hebt dan kan je toch een 4 kanaler gebruiken door een splitter te gebruiken maar dit is dus niet ideeal.

Condensator
Wanneer een versterker (of meerdere) te veel spanning vraagt van de accu onder hoge belasting is een condensator ofwel Power Elco aan te raden. Dit kan je zien door dat bijvoorbeeld het licht van je auto/ HU begint te dimmen op maat van de bas..Bij vermogens tot 1000Wrms is een 1F condensator wel voldoende.
Plaats de condensator binnen 30cm van de meest verbruikende versterker voor het beste resultaat, buiten de 40cm werkt zo'n Elco alleen maar tegen!! (veel maken dez e fout)
Sommige condensators hebben een remote aansluiting, deze kan je gewoon doorlussen vanuit de versterker. Deze remote zorgt ervoor dat het display (zit op de meeste goede condensatoren) in en uit schakeld. Condensator kan je ook als verdeelblok gebruiken houd wel rekening met de maximale 30cm!

Overige aanbevelingen:
- Zorg dat de RCA kabels en voedingskabels niet bij elkaar in de buurt komen! Kan je er niet onderuit doe het dan haaks (90graden) ten opizchte van elkaar.
- Leg de RCA kabels niet boven de benzinepomp (deze zit onder de rechter zwarte dop onder de achterbank).
- Gebruik voor alle aangesloten apparatuur hetzelfde massapunt, dus als het kan ook de Headinit (schuur het massapunt goed blank)
- Zorg voor een goede en stevige Aarde! Schuur alle lak dus goed weg op dat punt!)

Ben vast nog wel wat dingen vergeten maar daar is dit topic voor en ook om te discusseren en vragen te stellen natuurlijk!

Michello
Met citaat reageren
Welcome
To see more of this thread, please login or register.
Reageren


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are AanClubsponsoren
De Snelle Leeuw
Trackday Parts
Donatie
Agenda 2017
05/03 ALV
23/04 Battle of the Small
28/05 Trackday Thedinga
09/07 Toertocht
06/08 Franse Autodag
?/09 Ring weekend
3/12 Eindejaarsmeeting
no new posts